Heading_lettering

zorg voor je lichaam en geest

Saswitha yoga, Sivananda yoga, Yin yoga

Heb je behoefte aan rust in het drukke leven van alledag?
Door het uitvoeren van yoga houdingen en daarbij bewust te ademen kom je beter in je lijf en krijg je meer rust in je hoofd.

Op woensdagavond geef ik 2 lessen. Van 18.30 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 22.00 uur in een prachtige ruimte in Eemnes! Makkelijk bereikbaar in het Gooi, 2 minuten vanaf Nijhof Baarn.

En donderdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur bij Bala Yoga in Huizen. Heb je interesse om een gratis proefles te volgen of wil je meer informatie, mail me dan op info@ingyoga.nl

 

In mijn lessen ligt de nadruk ligt op Saswitha Yoga, een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.
Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha yoga asana’s (houdingen) voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.
Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.
De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Naast Saswitha Yoga doen we ook Sivananda Yoga, een serie oefeningen die een krachtige uitwerking hebben op de wervelkolom (en een soepele wervelkolom werkt verjongend!) en Yin Yoga (waarbij we de oefeningen langer aanhouden, dit geeft een meditatief gevoel en werkt op de dieperliggende spieren en het bindweefsel waarin vaak veel blokkades liggen opgeslagen).

Heel graag tot ziens!
Namaste,
Ingrid van Slooten