Groen-logo3

Wie is Groenbewind

Financiële instabiliteit zorgt voor onrust, spanningsklachten, stagnatie van persoonlijke groei en het niet goed mee kunnen doen in de maatschappij. U wordt een nummer voor instanties en u kunt door de bomen het bos niet meer zien in een oerwoud van wet- & regelgeving. Wanneer u zelf niet meer de regie heeft over uw financiële zaken, en als de schulden oplopen biedt Groenbewind de rust, overzicht en zekerheid die nodig is.

Groenbewind is een kleinschalig bewindvoerderskantoor waar de mens die baat heeft bij het bewind centraal staat.

Wij hebben als werkgebied voornamelijk Noordwijk, Katwijk, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Oestgeest, Voorhout, Noordwijkerhout en Leiden. Daarnaast zijn wij werkzaam in Amsterdam en Amstelveen. 

Beschermingsbewind

Geen mens en/of situatie is hetzelfde. Lichamelijke en/of geestelijke problemen (verstandelijke beperking, psychische klachten, lichamelijke handicap, verslaving, ziekte of ouderdom) kunnen vragen om hulp, steun en bescherming. Maar ook problematische schulden of onverantwoord omgaan met geld kunnen reden zijn. Daarom bestaat er beschermingsbewind. Beschermingsbewind is een (beschermings) maatregel op financieel gebied ter bescherming tegen anderen en tegen uzelf… of uw dierbare onder bepaalde omstandigheden.

Groenbewind als oplossing

Groenbewind beheert en administreert uw financiële zaken. Persoonlijk contact is hierin onmisbaar want een 'onderbewindstelling' is al ingrijpend genoeg. Samen kijken wij waar de behoeften liggen en wat de mogelijkheden zijn binnen het budget. Geen ongeopende post, onbetaalde huur en deurwaarders meer aan de deur. Groenbewind neemt (met duidelijke afspraken) uw zorgen over. Dit leggen wij samen vast in een samenwerkingsovereenkomst. U heeft te allen tijde via ons programma Onview inzage in uw financiële administratie. 

Groenbewind brengt helderheid in de situatie en zal een aanmelding doen voor schuldhulpverlening indien dat noodzakelijk is. Zelfredzaamheid is het einddoel. U staat centraal en flexibiliteit waar mogelijk heeft natuurlijk de voorkeur. Immers is geen mens en/of situatie hetzelfde.

Heeft u een zorgvraag voor uzelf, een familielid, een bekende of een cliënt, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Hoe werkt Bewind?

De Bewindvoering tarieven
Kosten en Vergoeding Bewind

Budgetbeheer

Wanneer u kiest voor budgetbeheer dan beheert Groenbewind  uw financiën. Budgetbeheer zorgt ervoor dat er niet meer uitgaven zijn dan inkomsten. Wij betalen al uw vaste lasten en u ontvangt wekelijks/maandelijks een vrij te besteden bedrag. Op deze wijze zorgen wij ervoor dat er balans komt in de financiën en worden (nieuwe) schulden voorkomen. Budgetbeheer is op vrijwillige basis en u kunt zelf beslissen hoelang u gebruik wil maken van deze dienst.

U heeft te allen tijde via ons programma Onview inzage in uw financiële administratie.

Uitleg bij aanvraag bewindvoering
Uitleg curatele, bewind en mentorschap

Contact Us

Neem gerust contact met ons op. Telefonisch spreekuur 9.00-11.00 van maandag t/m donderdag.

Groenbewind Extra Informatie

Gedragscode GroenBewind
Werkprotocol GroenBewind
Klachtenreglement GroenBewind